Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

ANNI TERVONEN

Puheenjohtaja

Olen Anni Tervonen, 30-vuotias ääniä kuuleva kokemusasiantuntija Etelä-Pohjanmaalta Seinäjoelta. Harrastuksiini kuuluu musiikki, käsityöt ja uinti. Kirjoitan myös mielelläni runoja. Olen kuullut ääniä 15 vuotta ja olen toiminut kokemus-asiantuntijana 5 vuotta.  Olen myös ollut Suomen Moniääniset ry:n hallituksessa jo useamman vuoden ajan. Haluan jakaa tietoa äänien kuulemisesta ja haluan levittää vertaisryhmiä ympäri Suomea. Toivotan kaikki sydämellisesti tervetulleeksi Suomen Moniääniset ry:n toimintaan.

TIINA MAUNO

Varapuheenjohtaja

Hei, olen Tiina Mauno, koulutettu kokemusasiantuntija. Olen kolmatta vuotta Moniäänisten hallituksessa. Kuulin ääniä nuorena aikuisena, nykyään on hiljaisempaa. Olen aktiivisesti mukana yhdistyksissä, muun muassa ohjaajana ja vertaistukijana Tukinetin chatissä, vertaistukiryhmissä ja vertaistukipuhelimessa.

MERVI JUURI

Hallituksen jäsen

Hei, olen Mervi Juuri, 49 v. nainen Helsingistä. Olen kuullut ääniä jo yli 20 vuotta. Olen ollut mukana Moniäänisten toiminnassa jo noin vuodesta 1995 lähtien. Olen koulutettu kokemusasiantuntija mielenterveyden alueella. Olen myös valmistunut kosmetologiksi ja kouluttautunut mm. ohjaamaan Mielenterveyden ensiapu -koulutuksia. Olen työkyvyttömyyseläkkeellä ja toteutan mielenterveysalan ja kosmetologin töitä sivutoimisen toiminimeni kautta. Aloitin vuonna 2021 neljännen kolmivuotiskauteni  Mielenterveyden keskusliiton liittovaltuustossa. Olen ohjannut vertaistukiryhmiä useita vuosia, esimerkiksi Mieli maasta -ryhmiä masentuneille ja Moniäänisten ryhmiä ääniä kuuleville. Näin korona-aikana olen saanut pitää verkkokoulutuksia äänten kanssa selviytymisestä ja ohjata Moniäänisten videoryhmää. Harrastan kuntosalilla käyntiä. Minulle on tärkeää auttaa ja tukea onnellisempaan elämään ihmisiä, jotka eivät selviydy äänten kanssa.

SAMI JUNTUNEN

Hallituksen jäsen

Olen Sami Juntunen, 41-vuotias mediatekniikan insinööri. Olen tällä hetkellä työkyvyttömyyseläkkeellä. Olen yhdistysaktiivi ja puuhailen kokemusasiatuntijana omaa tarinaa kertoen niin yhdistyksille kuin opiskelijoille ja ammattilaisille. Harrastan elokuvien tekoa. Olen tehnyt vertaistuesta elokuvan ja opetuskäyttöön lyhyemmän version, jota markkinoin. Tärkeää elämässäni ovat ystävyys ja hyvät suhteet perheeseeni. Pitkäaikainen tavoitteeni on tulla elokuvaohjaajaksi työelämässä.

SAMULI AALTO

Rahastonhoitaja

Hei, olen ollut yhdistyksessä nyt muutaman vuoden rahastonhoitajana ja tätä ennen hallituksen jäsenenä. Tulin Suomen Moniäänisiin kuntouttavan koulutuksen työharjoittelun kautta, tätä ennen olin jo käynyt Kampin ääniä kuulevien vertaistukiryhmässä. Yhdistystoiminta on toiminut minulle kuntouttavana ja sisältöä arkeen tuovana asiana, joka on minulle tärkeää. Harrastan tietokoneella tehtäviä projekteja sekä elokuvia, kirjoittamista ja pelejä. Toimin myös kokemusasiantuntijana. Mielestäni tulen toimeen hyvin, vaikka kuulenkin ääniä, joita muut eivät kuule.

OSKARI IHALAINEN

Sihteeri

Olen Oskari Ihalainen, 28-vuotias koulutettu kokemusasiantuntija Helsingistä. Olen kuullut ääniä vuodesta 2015. Aiemmin kuulin kielteisiä ääniä päivittäin, mutta nykyään ne häiritsevät minua enää pari kertaa viikossa. Olen toiminut Moniäänisten sihteerinä vuodesta 2020 alkaen. Harrastan meditaatiota ja kielten opiskelua sekä olen aktiivisesti mukana monen järjestön toiminnassa.

SUSANNE ÅDAHL

Hallituksen varajäsen

Olen Helsingistä kotoisin oleva tutkija ja opettaja. Kiinnostukseni äänten kuulemista kohtaan syntyi tutkimustyöni aikana jolloin vuosina 2013-2015 tutkin äänien kuulijoiden kokemuksia haastattelemalla Moniäänisten jäseniä. Koen että on tärkeää tehdä työtä sen eteen, että äänien kuulemiseen liittyvä stigma hälvenee ja että kokemuksesta puhutaan. Hallituksen jäsenenä koen, että tehtäväni on tukea äänien kuulijoita ideoimalla uusia kehityshankkeita, joiden kautta olisi mahdollista tukea jäsenten toipumista ja parantaa heidän elämänlaatuaan.

KIMMO VINNI

Evästeet